2018-05-17 10:47

Funderar du på att köpa en nya avståndsmätare? Här kommer några tips att tänka på innan du väljer att köpa en nya golfklocka eller golfkikare. 

Golfkikare - För dig som vill veta det exakta avståndet

En golfkikare ger dig det exakta avstånden till det flagga du siktar på. När du använder en golfkikare behöver du inte ta hjälp av några referenspunkter i banguiden eller försöka hitta sprinklerlock med mått till mitten av green för att sedan lägga till eller ta bort avstånd beroende på vart flaggan står. En golfkikare ger dig lätt avstånd till ställen på banan som av strategiska skäl kan vara bra att veta. Ibland kan det vara bättre att spela mot kullar, backar eller andra områden än att slå bollen rakt mot flaggan. Golfkikaren är även ett väldigt bra hjälpmedel när du tränar för att mäta upp hur långt du slår med dina olika golfklubbor.

Fördelar med en golfkikare

 • Exakt mått till bunkrar, vattenhinder eller flaggan. En golfkikare ger dig alltid ett exakta mått.
 • Det är snabbt och lätt att få fram ett exakta mått vid träning på rangen eller på övningsfält.
 • En golfkikare kräver inga mjukvara uppdateringar eller användarkonton.

 

Nackdelar med en golfkikare:

 • Det krävs lite träning innan man lär sig att mäta till rätt ställe.
 • Golfkikaren är större än en golfklocka så den måste förvaras på vagnen eller i bagen där de snabbt går att plocka upp den.
 • Om du har skakiga händer kan det vara svårt att hitta rätt mål.

 

Golfklocka med GPS - En snabb och smidig avståndsmätare. 

En golfklocka är väldigt smidig att använd då den snabbt kan ge dig en överblick över hålet. På tee kan du snabbt få information om hålets layout, längd till dogleg, avstånd till vatten och bunkrar. Du får även information om hålets längd, Par på hålet samt hur långt det är till framkant, mitten och bakkant av green. Avstånden som golfklockan ger är så nära exakta man kan komma med dagens GPS-teknik. Det kan skilja någon meter på avståndet men vems slag kan inte skilja på någon meter då och då ;)

Fördelar med en golfklocka

 • Klockan sitter alltid på armen för att snabbt och smidigt komma åt diverse avstånd på banan.
 • En golfklocka har ofta flera funktionen så som greenvy, scorekort, banguide och ev uppföljning av ronden i en app.
 • Golfklockan kan ofta även användas som sportklocka vid annan träning än golf.

 

NACKDELAR MED GPS-KLOCKA:

 • Ger inte exakta mått till flaggan, utan bara till bestämda avstånd på banan
 • Kräver uppdatering av mjukvara och registrering av ett användarkonto
 • Fungerar inte lika bra vid träning som en golfkikare.

 

Vad ska du välja, Golfklocka eller golfkikare?

En golfklocka skulle vi rekommendera dig som vill ha en användarvänlig och smidig avståndsmätare för golf. På banan vill du att det ska gå snabbt och enkelt att få fram informationen du behöver. En snabb titt på golfklockan och den ger dig information du behöver över hålet. Som spelare nöjer du dig med mått till förutbestämda platser på banan och behöver inte alltid ha det exakta avstånd till flaggan. Golfkikaren passar för dig som vill ha ett exakta mått till flaggan eller till hinder. En golfkikare passar perfekt för dig som vill veta det exakta måttet till olika mål när du står och träna.

  Nyheter