Blogg

Totalt 19 poster
Sida 1 av 4
1 2 3 4
2018-11-09 12:00

Vem har inte börjat en golfsäsong med att titta ner i bagen och där hitta en torr och skrynklig golfhandske ihop med en kvarglömd frukt från förra årets säsong. Hur ska du då göra för att väcka liv i dina gamla golfhandskar?
En golfhandske som har torkat ihop är tyvärr svår att få mjuk igen då de naturliga oljorna i skinnet har försvunnit. Lär dig av detta misstag och köp några nya golfhandskar som du sedan förvarar i en plastpåse. När du har använt dina nya handskar ska du kom ihåg att golfhandskarna sällan är helt torra efter rundan, de kan vara blöta från svett eller ifall du har spelat när det regnar. Innan du stoppar ner handskarna i påsen igen ska du se till att de har torkat ordentligt efter golfrundan. Torka inte handsken i direkt solljus utan plocka in de och låt de torka i rumstemperatur så ökar du livslängd och slipper torr och hårda handskar i framtiden. När handskarna har torkat lägger du ner de i en påse och försluter. Golfhandskarna kommer nu hålla sig mjuk och sköna under en längre tid.

2018-10-22 09:00

Lyle and Scott grundades 1874 i den skotska byn Hawick av William Lyle och Walter Scott. I mer än 140 år har Lyle and Scott tillverkat kläder av högsta kvalité. De blev framför allt kända för sina otroligt populära lammullströjor med deras signatur logo den gula ordern på bröstet. Denna tröja fick en stark koppling till golfen men det dröjde ända till 1960-talet innan Lyle and Scott började tillverka en kollektion enbart med golfkläder.

Den gula örnen blev snabbt populär bland golfare och många av våra mest kända golfare har under åren burit golfkläder med den gula örnen på bröstet och nått stora framgångar på golfbanan. Gary Player, Tony Jacklin, Greg Norman and Ian Baker-Finch är några som har använt sig av Lyle and Scotts golfkläder. Greg Norman och Ian Baker-Finch vann British Open 1986 och 1991 med den gula örnen på bröstet.

Vi är nu väldigt glada över att kunna presenter Lyle and Scott golfkläder som ett nytt varumärke bland våra golfkläder herr. Kollektionen består av klassiska golftröjor i en mjuk och fin merinoull som lätt går att tvätt i tvättmaskinen. Golftröjan kommer fin både med v-hals och med dragkedja i halsen vilket gör den lättare att reglera kroppsvärmen. Bland golfkläderna från Lyle and Scott hittar du även en mycket populär pikétröja som är tillverkade i en bomull och polyester blandning där man mixar det bästa från två världar. Bomullen har man för att ge en mjuk och skön känsla som bara bomull kan ge men ska du använda pikétröjan som golfkläder vill du även ha funktionen från polyester som gör att pikétröjan andas och håller dig torr.

Lyle and Scotts logo är en gul lite örn som alltid hänger med på alla golfkläder som märkets signatur. Ett stiltips till dig som gillar Lyle and Scotts golfkläder är att plocka upp den gula färgen och matcha den med någon snygg accessoar i samma färg, som till exempel en snygga golfhandske från G/Fore.

2018-10-14 15:00
Hugo Boss Golf har till denna höst tagit fram en kollektion med golfkläder som är väl anpassade för både varma och kalla dagar på golfbanan.
2018-10-08 07:00

Välja rätt resefodral till golfbagen.

Nu när golfsäsongen börjar lida mot sitt slut är det många golfare som gärna förlänger säsongen med en golfresa till värmen. Vi tänkte här tips om lite saker att tänka på inför golfresan.

När du packar inför golfresan gäller det att packa ekonomiskt så att du får med dig allt du behöver utan att behöva betala extra för bagaget. Valet av resefodral till golfbagen kan därför vara avgörande för hur många väskor du måste ta med dig på resan. 

Vad är skillnaden mellan ett lite billigare resefodral och ett dyrare fodral? Vi vill här dela med oss av lite tips att tänka på när du ska väljer bland våra resefodral.

Det första man ska tänka på är hur stor är golfbagen som jag ska få plats med i resefodralet?
Alla våra fodral rymmer en vagnbag eller en bärbag men inget av fodralen rymmer två golfbagar. Anledningen till detta är att flygbolagen inte accepterar storleken på resefodralen som rymmer fler än en golfbag.

Vad är skillnaden mellan ett lite billigare resefodral golf och sett lite dyrare? En av skillnaderna är hur mycket av fodralet som är vadderat. Det vanliga är att resefodral till golfbagar är vadderade i toppen för att skyddar huvudet på klubborna. Ett lite dyrare fodral har även vaddering runt hela golfbagen vilket ger ett kraftigare skydd mot stötar. De dyrare fodralen är även tillverkade i ett tjockare och slitstarkare material vilket skyddar bättre mot förslitningsskador. Även ifall man har investerat i ett resefodral till golfbagen kan man ha otur med att något gott sönder under själva transporten. Viktigt att komma ihåg då är att anmäla skadan till resebolaget så de får möjlighet att ersätta med ett nytt resefodral golf.

När du packar dina saker gäller det att ta till vara på allt utrymme för att spar vikt och pengar. Fyll därför dina golfskor med små saker som strumpor och underkläder för att frigöra mer utrymmer och åt golfkläderna. Om du rullar ihop golfkläderna istället för att vika de tar de mindra plats och du kan på så sätt packa lättare. Har du plats över i resefodralet för golfbagen kan du lätt fylla detta med golfkläder och golfskor så länge inte vikten överstiger det tilllåtna. Det kan då räcka med att bara resa med handbagage och resefodralet till golfbagen. Viktigt är då att du har koll på hur mycket vikt du får ta med dig på resan för annars kan det bli dyrt när du måste betala för övervikt på flygplatsen. 

Vi hoppas att dessa tips har gjort det lite lättare inför er golfresa, Trevlig resa 😊

2018-10-03 14:45
Daily Sports har i årets höstkollektion utökat sortimentet av golfkläder som är anpassade för en skön dag på golfbanan trots att temperaturen ute har sjunkit en del. Vad ska man tänka på när man väljer golfkläder inför höstgolfen?
Totalt 19 poster
Sida 1 av 4
1 2 3 4