Hem » Herr » Golfkläder Herr » Kategori

Golfkeps

Funktionella och bekväma golfkepsar

Det bästa sättet att skydda huvudet på golfbanan är med en golfkeps. Här hittar du vårt stora sortiment av golfkepsar i olika modeller, färger och storlekar. Det vanligaste är att kepsarna går att justera i storleken i nacken men det finns även kepsar i olika storlekar. Färg på kepsen och rak eller böjd skärm är en smaksak. Det viktigaste är att kepsen är tillverkad i ett funktionsmaterial som håller dig sval och skyddar en solig dag på golfbanan. 

Finns det några regler då när man inte ska ha på sig golfkepsen? Egentligen inte, men det är alltid snyggt att ta av kepsen när man hälsar på sina medspelare i början av rundan och likaså i slutet när man tackar sin medspelare för spelet. Många tar också av kepsen när de går in i klubbhuset. Ingen regel men det är en snygg gest! Det finns faktiskt alternativ till golfkepsen om man inte tycker om att använda keps. Prova gärna en så kallad brittisk golfkeps, eller gubbkeps som vi ofta säger, och till damer finns sportiga och snygga solskärmar som håller hår och svett borta från ansiktet och skyddar mot solen.

Skydda huvudet med en golfkeps

En golfkeps skyddar huvudet, ansiktet och ögonen mot solens starka strålar. Detta behövs när du är ute på golfbanan en varm och solig dag. Skärmen på kepsen ger även skugga så att du inte får sol i ögonen när du ska slå. En golfkeps skyddar alltså bra mot solens strålar men glöm inte bort att använda solskyddsfaktor. Solglasögon är också ett bra komplement. De ger ett extra skydd och underlättar golfspelet en solig dag. En golfkeps skyddar faktiskt även om det börja regna, i alla fall en stund. Du slipper vatten i ansiktet och ögonen och kan koncentrera dig på spelet istället.

Kepsens passform

De flesta golfkepsar går att justera i storlek i nacken med ett band. Detta gör det enkelt att anpassa kepsen efter huvudet och få en optimal passform. En del kepsar kommer i olika storlekar. Med sin hela baksida ser dessa kepsar snygga och stilrena ut.

Material i golfkepsen

Golfkepsen ska vara tillverkad i ett material som andas och transporterar bort fukt för bästa funktion. Ta även hand om din keps så håller den längre. Låt den ligga framme eller häng upp den när du har använt den. På så sätt håller sig kepsen fräsch längre och skärmen behåller sin snygga form. Tvätta kepsen för hand i kallt vatten om det behövs, undvik alltså både tvättmaskin och att torktumla.

Beställ en golfkeps smidigt och enkelt online

Här beställer du tryggt och säkert golfkepsar i olika färger och modeller som skyddar huvudet och håller dig sval och bekväm. Men glöm inte heller bort att golfkepsen också är en snygg accessoar som matchar dina golfkläder. Du får helt enkelt den rätta golflooken! Här finns golfkepsar från olika välkända varumärken som Puma golf, Under Armour Golf, Hugo Boss Golfkläder och G/Fore.

Läs mer
FILTRERA / SORTERA Laddar...
KÖN
VARUMÄRKE
FÄRG
STORLEK